Eikenheuvelweg 2, 5406 NA Uden
06 186 45 938
hanneke@vitalitybusiness.nl

waardebepaling achteraf

Partner in vitaliteit van bedrijf en mens

Ik werk op basis van waardebepaling achteraf (WBA). Bij WBA bepaalt de opdrachtgever achteraf wat de toegevoegde waarde van mij en van het consult zijn geweest en koppelt daar een beloning aan vast.

De keuze voor deze prijsstelling is ontstaan vanuit mijn hart. Mijn vertrouwen dat de diensten (vitality consulting en vitality coaching) groei en ontwikkeling brengen, is groot. Het is een innerlijk vertrouwen. Het voelt niet goed om daar een tarief aan te koppelen. Bij zo’n mooi puur product hoort een eerlijke prijs. Een eerlijke prijs voor de toegevoegde waarde die een consult biedt. En die toegevoegde waarde kunnen je pas na het consult waarnemen! Ik heb niet alleen vertrouwen in de diensten, maar ook in jou. Jij als opdrachtgever bent prima in staat om die eerlijke prijs achteraf te bepalen en om mij te geven wat waardevol is voor mij.

Daarnaast is het ondersteunen van bedrijfsenergieën, op de manier waarop ik dat doe, nog volledig onbekend. Hoe kun je dan, als opdrachtgever, vooraf inschatten of een tarief passend is? Je hebt immers nog absoluut geen beeld bij wat het je kan brengen. Door vooraf geen tarief af te spreken, gaan we samen zonder (on)bewuste verwachtingen een consult in. Die openheid maakt het voor jou als opdrachtgever makkelijker om te kunnen ontvangen. En bij mij zorgt het ervoor dat ik beter kan ondersteunen.

Concreet werkt het zo. Vooraf spreken we af dat je achteraf de waarde bepaalt. Na het consult bepaal je de toegevoegd waarde. Ik hoor dan graag hoe dit eruit ziet voor jou. Deze waarde druk je uit in een beloning. Geld is nog steeds het meest beproefde waardesysteem. Je vraagt dan om een factuur voor het bedrag dat je hebt bepaalt en ik stuur je die dan toe. Maar je kan ook op een andere manier geven wat waardevol voor mij is.  We komen er hoe dan ook samen uit!